Outdoor-activiteiten een uitputtingsslag? Nog steeds bestaan er misverstanden over outdoor-activiteiten. Associaties met survivaltochten en inspannende fysieke prestaties zijn gemeengoed. Ten onrechte, een outdoor-activiteit is geen uitputtingsslag, maar een combinatie van training met fysieke activiteiten. Tijdens een outdoor-activiteit moeten bijvoorbeeld besluiten worden genomen, moet worden samengewerkt, moeten conflicten worden opgelost. Verschuilen achter rolposities, achter hiërarchieën, achter organisatiestructuren is tijdens een outdoor-activiteit niet mogelijk. In deze setting begint het leren: Op welke wijze kan ik effectiever beslissen? Hoe kan ik beter samenwerken? Hoe kan ik beter met conflicten omgaan? 'Learning by doing'. Immers meer weten over bijvoorbeeld communicatie-technieken, leidt niet automatisch tot betere (en meer) communicatie. Kennis moet worden ervaren. Dit kan door rollen- en simulatiespelen. In een aantal gevallen kan kennis beter ervaren worden in een outdoor-activiteit. 

De opzet van een outdoor is maatwerk en afhankelijk van de doelstellingen: besluitvorming, communicatie, omgaan met conflicten, oplossend vermogen, planmatig werken en/of samenwerking. Rondom deze centrale thema's worden door Teamingnet outdoor-activiteiten opgebouwd en wel zo dat iedereen er aan kan deelnemen. Bij de outdoor-activiteit krijgen de deelnemers de eventuele uitrusting van Teamingnet in bruikleen. De outdoor-activiteiten wordt met behulp van videocamera's opgenomen. Met de ervaringen van deelnemers en trainer vormen deze videobeelden de basis voor de feedback-bespreking. Uiteraard zal waar nodig steeds een theoretisch kader door de trainer worden aangereikt.

De outdoor-activiteiten kunnen bij het trainingscentrum Sauerland worden gehouden. Het trainingscentrum ligt midden in de ongerepte natuur van het Hoog-Sauerland op 20 kilometer afstand van Winterberg. In de winterperiode kunnen de outdoor-activiteiten aangevuld worden met bijvoorbeeld skiën of snowboarden! De skigebieden rond Walddorf Mollseifen, waar het trainingscentrum is gevestigd, zijn zeer geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde skiër of snowboarder. 'Postwiese' in Neuastenberg en 'Snow-World' in Züschen zijn op minder dan 10 auto-minuten te bereiken. Daarnaast liggen er vele kilometers loipes in de omgeving die zelfs de fanatieke langlaufer zullen aanspreken. 

Buiten het winterseizoen kunnen intensieve trainingsuren worden afgewisseld met ontspannende wandelingen door de bossen van het Rothaargebirge. Er staan u prachtige panorama's, glasheldere riviertjes, zeldzame vogels en planten te wachten in de beschermde natuurgebieden op hoogtes van 420 tot 841 meter. Uw blik verdrinkt in de horizon, in het oneindige groen van bergen en valleien. Weet u eigenlijk nog hoe de stilte klinkt? Uw zintuigen zullen te midden van deze 'ongerepte wereld' opnieuw geprikkeld worden. 

Voor mountainbike fans is Hoog-Sauerland het mountainbike-walhalla: blauwe, rode en zwarte trajecten brengen de echte hardcore-mountainbikers tot de grenzen van hun conditie, sportief gemotiveerde bikers naar nieuwe uitdagingen en recreatieve bikers naar sportieve en ontspannen prestaties. Sauerland is een fantastisch gebied voor avontuurlijke activiteiten. Naast de spectaculaire mountainbike-parcoursen, vind je er ook steile rotswanden, hoge touwbanen en eindeloze bossen om de volgende activiteiten te doen: klimmen en abseilen, high rope course met touwbruggen, kaart- en kompasloop, avond- en nachtdropping, adventure race, survival run. 


Een aantal outdoor-activiteiten kunnen ook bij het trainingscentrum Sleattemermar worden gehouden. Het trainingscentrum ligt pal aan het Slotermeer en deze locatie is daarom ook geschikt voor zeil- of sloeptochten over de prachtige Friese meren. Genieten van zon, zee en zilte lucht, zullen we maar zeggen! Pittoreske stadjes met gezellige terrasjes en het natuurschoon van bijvoorbeeld de Gaasterlandse bossen vormen een welkome aanvulling op uw watersportbeleving in Friesland. U kunt er ook voor kiezen om met een Lemsteraak op het water te gaan! Of wat dacht u ervan om te varen met een oude skütsje? 

Nieuwsgierig wat outdoor in combinatie met intensieve trainingsuren voor uw team kan betekenen? 
Bel ons voor een vrijblijvende afspraak 074 711 02 62.