Onze outdoorcentra

Ons outdoorcentrum ligt in het pittoreske dorpje Walddorf Mollseifen (650m NN), midden in de ongerepte natuur van het Hoog-Sauerland op 20 kilometer afstand van Winterberg. Het outdoorcentrum is zowel met de auto (vanaf Utrecht circa 320 km) als ook met het openbaar vervoer goed te bereiken. De accommodatie biedt alle faciliteiten die een training en buitenactiviteiten tot een succes maken. Vijf ruime, comfortabel ingerichte appartementen, twee ruime vergaderzalen, een bibliotheek en een fitnessruimte zorgen voor een even zakelijke als prettige logeerervaring. Het outdoorcentrum is geschikt voor groepen van 8 tot 18 deelnemers.

Arrangementen:

 • 2 daags arrangement € 114,50 p.p. inclusief 6% btw (zalenhuur, 1x logies/ontbijt, 2 x lunch, 1 x diner);

 • 3 daags arrangement € 179,50 p.p. inclusief 6% btw (zalenhuur, 2x logies/ontbijt, 3 x lunch, 2 x diner);

 • 4 daags arrangement € 228,50 p.p. inclusief 6% btw (zalenhuur, 3x logies/ontbijt, 4 x lunch, 3 x diner);

 • voorovernachting inclusief ontbijt € 31,00 p.p. inclusief 6% btw.

* Genoemde bedragen zijn exclusief de fee van de trainer/coach.

Alle arrangementen zijn inclusief gebruik van:

 • Wittgenstein, een ruime vergaderzaal (43 m²) met beamer, projectiemuur en flip-over;

 • Jagdhütte, een ruime vergaderzaal (48 m²) om in een informele sfeer te overleggen;

 • Jan L. Wage Kammer (18 m²) (bibliotheek), kleine vergaderruimte;

 • Fitnesshütte, een ruimte (24 m²) met moderne fitnessapparatuur;

 • Trockenschuppen, een drooghok voor skikleding met was- en droogmachine;

 • luxe appartementen met 2-persoons slaapkamers;

 • een uitgebreid ontbijtbuffet en royaal lunchbuffet;

 • een driegangen keuzediner in restaurant Mollseifer Hof;

 • onbeperkt koffie, thee, ijswater en lekkernijen in de vergaderzalen.

Ons outdoorcentrum ligt pal aan het Slotermeer, één kilometer van het schilderachtige dorp Balk. Aangrenzend aan het outdoorcentrum ligt het kleinschalige villapark Waterrijck Marswäl. De luxe recreatievilla's zorgen voor een even zakelijke als prettige logeerervaring. Op 25 meter lopen van het outdoorcentrum ligt het restaurant Badmeester Keimpe waar u heerlijk kunt lunchen en dineren. Het outdoorcentrum is geschikt voor groepen van 6 tot 15 deelnemers.

Arrangementen:

 • 2 daags arrangement € 114,50 p.p. incl 6% btw (zaal-/villahuur, 1x logies/ontbijt, 2 x lunch, 1 x diner);

 • 3 daags arrangement € 179,50 p.p. incl 6% btw (zaal-/villahuur, 2x logies/ontbijt, 3 x lunch, 2 x diner);

 • 4 daags arrangement € 228,50 p.p. incl 6% btw (zaal-/villahuur, 3x logies/ontbijt, 4 x lunch, 3 x diner).

* Genoemde bedragen zijn exclusief de fee van de trainer/coach.

Alle arrangementen zijn inclusief gebruik van:

 • een ruime vergaderzaal (50 m²) met beamer, projectiescherm en flip-over;

 • luxe villa's met 2-persoons slaapkamers;

 • een uitgebreid ontbijtbuffet;

 • een royaal lunchbuffet en driegangen diner (of palingroken!) in restaurant Badmeester Keimpe;

 • onbeperkt koffie, thee, ijswater en lekkernijen in de vergaderzaal.

Outdoor-activiteiten bij outdoorSauerland en outdoorSleattemermar

outdoorSauerland

Midden in de ongerepte natuur van het Hoog-Sauerland ligt outdoorSauerland. Hoog-Sauerland is een fantastisch gebied voor avontuurlijke activiteiten. Naast de spectaculaire mountainbike-parcoursen, vind je er ook steile rotswanden, hoge touwbanen en eindeloze bossen om de volgende activiteiten te doen:

High rope klim parcours

Klimmen en balanceren op 51 stations tot 12 meter boven de grond, dat is wat we in het Klimbos van Winterberg kunnen doen. Een parcours met de meest uiteenlopende elementen, in moeilijkheids-graden van makkelijk tot moeilijk. Men hoeft niet speciaal getraind, moedig of geoefend te zijn, het accent ligt op het plezier tijdens het bewegen. Het is te adviseren om wél stevige schoenen en een lange broek aan te trekken. Het beginners-parcours is uitgezet op 3 - 5 meter hoogte. De profi's balanceren op 6 - 12 meter hoogte.

Adventure race

Wat dacht u van een stevige wandeling dwars door de bossen van het Rothaargebirge? Er staan u prachtige panorama's, glasheldere riviertjes, zeldzame vogels en planten te wachten in de beschermde natuurgebieden op hoogtes van 420 tot 841 meter. Uw blik verdrinkt in de horizon, in het oneindige groen van bergen en valleien. Weet u eigenlijk nog hoe de stilte klinkt? Uw zintuigen zullen te midden van deze 'ongerepte wereld' opnieuw geprikkeld worden. Tenminste als u het tempo kunt bijhouden..

MTB Clinic

In de MTB Clinic leren beginners en gevorderden (2 groepen) basis- en geavanceerde technieken (o.m. klim-, daal- en bochttechniek) . En daarna komt het echte werk: voor mountainbike fans is Hoog-Sauerland het mountainbike-walhalla: blauwe, rode en zwarte trajecten brengen de echte hardcore-mountainbikers tot de grenzen van hun conditie, sportief gemotiveerde bikers naar nieuwe uitdagingen en beginnende bikers naar sportieve en ontspannen prestaties.

Thematische activiteiten

De opzet van de thematische activiteiten is maatwerk en afhankelijk van de doelstellingen: besluitvorming, communicatie, omgaan met conflicten, oplossend vermogen, planmatig werken en/of samenwerking. Rondom deze centrale thema's worden door Teamingnet outdoor-activiteiten opgebouwd en wel zo dat iedereen er aan kan deelnemen.

Alle activiteiten worden begeleid door ervaren instructeurs. Natuurlijk kunnen de activiteiten ook wat minder avontuurlijk worden ingevuld! In de winterperiode kunnen de outdoor-activiteiten aangevuld worden met bijvoorbeeld skiën of snowboarden!

outdoorSleattemermar

Een aantal outdoor-activiteiten kunnen ook bij outdoorSleattemermar worden gehouden. Het outdoorcentrum ligt pal aan het Slotermeer en deze locatie is daarom ook geschikt voor zeil- of sloeptochten over de prachtige Friese meren. Genieten van zon, zee en zilte lucht, zullen we maar zeggen! Pittoreske stadjes met gezellige terrasjes en het natuurschoon van bijvoorbeeld de Gaasterlandse bossen vormen een welkome aanvulling op uw watersportbeleving in Friesland. U kunt er ook voor kiezen om met een Lemsteraak op het water te gaan! Of wat dacht u ervan om te varen met een oude skütsje?

Outdoor-activiteiten een uitputtingsslag?

Nog steeds bestaan er misverstanden over outdoor-activiteiten. Associaties met survivaltochten en inspannende fysieke prestaties zijn gemeengoed. Ten onrechte, een outdoor-activiteit is geen uitputtingsslag, maar een combinatie van training met fysieke activiteiten. Tijdens een outdoor-activiteit moeten bijvoorbeeld besluiten worden genomen, moet worden samengewerkt, moeten conflicten worden opgelost. Verschuilen achter rolposities, achter hiërarchieën, achter organisatiestructuren is tijdens een outdoor-activiteit niet mogelijk. In deze setting begint het leren: Op welke wijze kan ik effectiever beslissen? Hoe kan ik beter samenwerken? Hoe kan ik beter met conflicten omgaan? 'Learning by doing'. Immers meer weten over bijvoorbeeld communicatie-technieken, leidt niet automatisch tot betere (en meer) communicatie. Kennis moet worden ervaren. Dit kan door rollen- en simulatiespelen. In een aantal gevallen kan kennis beter ervaren worden in een outdoor-activiteit.

De opzet van een outdoor is maatwerk en afhankelijk van de doelstellingen: besluitvorming, communicatie, omgaan met conflicten, oplossend vermogen, planmatig werken en/of samenwerking. Rondom deze centrale thema's worden door Teamingnet outdoor-activiteiten opgebouwd en wel zo dat iedereen er aan kan deelnemen. Bij de outdoor-activiteit krijgen de deelnemers de eventuele uitrusting van Teamingnet in bruikleen. De outdoor-activiteiten wordt met behulp van videocamera's opgenomen. Met de ervaringen van deelnemers en trainer vormen deze videobeelden de basis voor de feedback-bespreking. Uiteraard zal waar nodig steeds een theoretisch kader door de trainer worden aangereikt.