Onze leervisie

A. Positieve confrontatie

Onze trainingen zijn niet vrijblijvend. Voordat u aan een in-company traject begint, formuleert u samen met uw trainer uw leerdoelen. En daar houden we u aan! U bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor uw handelen en leerresultaten, maar wij helpen u daar natuurlijk voortdurend bij. Zo houden we u tijdens de training graag een spiegel voor. Wij zetten mensen in beweging door positieve confrontatie. Daarbij ligt de focus op het realiseren van het gewenste gedrag. Want wat na morgen gebeurt, daar draait het om!

B. Handelingsgericht

Uw eigen praktijksituatie en uw eigen manier van werken staan voorop. Niet omdat dat hoort, maar omdat dat uiteindelijk de beste resultaten geeft. U gebruikt voorbeelden uit uw praktijk en oefent met gedrag dat effectief is én bij u past. Uw ontwikkelvragen vertalen we steeds in praktische leervormen en leeractiviteiten: trainingsdagen, outdoor-activiteiten, feedback- en reflectiegesprekken, praktijkopdrachten, presentaties, intervisie, coaching, assessment, e-learning en e-coaching. We gebruiken uiteenlopende media om de werkvormen aan te bieden en te ondersteunen: praktijkgidsen, online leeromgeving, video- en audio-opnames, e-modules, officetools. Deze mix van leervormen en werkwijzen wordt ook wel blended learning genoemd en zorgt ervoor dat u altijd leert op de manier die bij u past. Zodat u optimaal van uw in-company traject profiteert.

C. Mindfulness

Een hip woord voor 'tijdloze benadering'. Het betekent niets anders dan ‘met volle aandacht’. In onze trainingen maken we u bewust van uw persoonlijke kracht en uw verborgen kwaliteiten. Wanneer u uw dagelijkse werk 'met volle aandacht' uitvoert, wordt u zich vanzelf bewust van het gevoel dat daarbij hoort. Bent u hierover tevreden? Zou u liever wat anders doen? Doet u dagelijks de goede dingen goed? Door bewust te handelen, komt persoonlijke ontwikkeling binnen handbereik.

D. Ervaringsleren

Een Teamingnet training bestaat 80% uit doen! Want wat herinnert u zich nog van de laatste training die u heeft gevolgd? Waarschijnlijk niet direct het model of de instructies, maar wel de gebeurtenissen eromheen. Ervaringen blijven nu eenmaal beter hangen dan kennis. Leren is niets anders dan het betekenis geven aan die ervaringen. En dat kan op talloze manieren. U kunt erop rekenen dat u in onze trainingen nieuwe ervaringen en inzichten opdoet die aansluiten bij uw werk en uw leven. Iedere training is daarmee een unieke belevenis.

E. Resultaat direct toepasbaar

Uw praktijksituatie vormt altijd het uitgangspunt van de training. We vragen u onderwerpen ‘mee te nemen’ die voor u op dat moment spelen. In de training oefent u met nieuw gedrag. Na ieder trainingsblok oefent u hiermee verder op uw eigen werkplek. De ervaringen die u hierbij opdoet, zijn vervolgens weer het vertrekpunt van de volgende bijeenkomst. Maar ook na het laatste blok kunt u verder blijven leren. Met praktijkopdrachten, door terugkoppeling aan uw leidinggevende of ondersteuning van een coach. Hoe dan ook, u onderzoekt de effecten van de training, experimenteert en boekt blijvend resultaat!